Symposium ‘Betekenisvol Datagebruik voor een Kansrijke Start’

Op 9 december  van 14:30-16:30 is er een symposium over betekenisvol datagebruik voor een kansrijke start in de eerste 1000 dagen van het leven in Het Timmerhuis (locatie Gemeente Rotterdam). Dit symposium wordt georganiseerd door CEPHIR, Erasmus MC, Gemeente Rotterdam, Universiteit Leiden, Hogschool Rotterdam, Enver, Expect Jeugd, MijnKind.online, ST-RAW, NWO en ZonMw.

Alle kinderen verdienen een kansrijke start, ongeacht waar hun wieg staat. Maar sommige kinderen beginnen met een achterstand –  door problemen tijdens de zwangerschap of doordat ze opgroeien in gezinnen in kwetsbare omstandigheden, vanwege armoede, verslaving, of psychische problemen. Deze achterstand kan soms levenslange gevolgen hebben.

In dit symposium zullen de eindresultaten van het onderzoeksproject ‘Betekenisvol Datagebruik voor en Kansrijke Start’ worden gepresenteerd en samen met panelleden en de zaal worden bediscussieerd. De volgende vragen zullen daarbij aan bod komen: Hoe kan registratiedata op een betekenisvolle en -voor verschillende doelgroepen- acceptabele manier gebruikt worden voor een kansrijke start? Wat zijn de randvoorwaarden voor acceptabel gebruik van dergelijke data? Hoe goed kunnen gezondheids- en ontwikkelingsuitkomsten in de jeugd voorspeld worden op basis van registratiedata in de eerste 1000 dagen? Wat zijn de belangrijkste voorspellers in de eerste 1000 dagen voor deze uitkomsten? Hoe kan deze informatie worden gebruikt bij vroeg-signalering? En voor het effectiever maken van beleid?

Klik hier voor het volledige programma. Klik hier om u aan te melden.

Over de auteur Bekijk alle berichten

ST-RAW

De academische werkplaats in Rotterdam ST-RAW wil jeugdigen en gezinnen meer gebruik laten maken van hun eigen kracht. Het motto: ‘zelfredzaam waar het kan, ondersteunen waar het hoort en doorpakken waar het moet.’