ConsenseP-symposium Pleegzorg, trauma en hechting

De brug tussen praktijk en wetenschap

  • Datum: 4 november 2016
  • Tijdstip: 9:00 – 14:00
  • Locatie: Djoj, Antony Duyklaan 5-7, 3051 HA Rotterdam
  • Kosten: € 65,-  inclusief lunch
  • Accreditatie is aangevraagd bij SKJ

Op 4 november 2016 organiseerde het ConsenseP-netwerk in Rotterdam een symposium, gericht op trauma, psychosociale ontwikkelingen en behandelmethoden. Professionals binnen de specialistische zorg en pleegzorg hebben veel expertise op het gebied van trauma en hechting. Mede door de invoering van Passend Onderwijs en de Transitie Jeugdzorg, krijgen ook steeds meer professionals binnen onderwijs, wijkteams en jeugdzorg te maken met getraumatiseerde kinderen en jongeren. Deze hulpverleners worden geconfronteerd met emotionele en psychische problematiek, zoals contact- en relatiestoornissen, aandacht- en leerstoornissen, drugsgebruik, en angst- en stemmingsstoornissen die verband houden met hechtingsproblematiek in de vroege jeugd. Het ConsenseP symposium bood de mogelijkheid om expertise uit te wisselen en kennis te vergroten/verdiepen op dit gebied. Een dag waarin recente ontwikkelingen binnen praktijk en wetenschap centraal staan.

Dit symposium is bedoeld voor professionals die geïnteresseerd zijn in pleegzorg, trauma en hechting. Zoals: medewerkers wijkteams/jeugdteams, jeugdzorgwerkers, gedragswetenschappers, pleegzorgwerkers, huisartsen, kinderartsen en kinderpsychiaters, groepsleiding kinderdagverblijven, leerkrachten, pleegouders, gezinsvoogden, etc.

Over de auteur Bekijk alle berichten

ST-RAW

De academische werkplaats in Rotterdam ST-RAW wil jeugdigen en gezinnen meer gebruik laten maken van hun eigen kracht. Het motto: ‘zelfredzaam waar het kan, ondersteunen waar het hoort en doorpakken waar het moet.’