Symposium “Werken vanuit ervaringskennis” uitgesteld

Op 15 november jl. zou het eindsymposium van het project Meer stem voor jongeren in de jeugdhulp met Mijn Pad en B-Ready! live plaats vinden bij Hogeschool Rotterdam. Vanwege Corona is besloten het symposium uit te stellen naar volgend voorjaar. Een nieuwe datum wordt later bekend gemaakt. Hou de website van Hogeschool Rotterdam of van ST-RAW in de gaten als je geïnteresseerd bent!

Met Mijn Pad ondersteunen jeugdhulpverleners de autonomie ontwikkeling van jongeren, zodat zij gaan participeren op een manier die bij hen past. De App B-Ready! geeft jongeren praktische handvatten en ondersteuning tijdens en na uitstroom uit een residentiele instelling.

Tijdens het symposium tonen we de resultaten van twee jaar samenwerking en doorontwikkeling, zoals een training autonomie versterkend werken voor ervaringsdeskundigen, een train-de-trainer, de interactieve praatplaat Mijn Pad en de chatlijn B-Ready! die bemenst wordt door ervaringsdeskundigen. Daarbij geven we een inkijkje achter de schermen en laten zien en ervaren hoe ervaringskennis een rol heeft gespeeld bij de samenwerking en ontwikkeling van dit alles. Het symposium is bedoeld voor jongeren, ervaringsdeskundigen, ouders, hulpverleners, docenten en  iedereen die zich betrokken voelt bij de jeugdhulp.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Sanne Verhoog