Symposium Ruimte geven voor regie aan jongeren

Donderdag 17 oktober 2019 organiseert het Regionaal Leernetwerk Jeugd het symposium Ruimte geven voor regie aan jongeren: (hoe) doe jij dat? Een goede balans vinden in autonomieontwikkeling is niet altijd eenvoudig. Wat vraagt dat van ouders, professionals en jongeren zelf?

Op weg naar volwassenheid is ontwikkeling van autonomie voor alle jongeren van groot belang. Het is nodig dat zij eigen keuzes leren maken om hun plekje te vinden in de maatschappij. Dit is tegenwoordig nog belangrijker dan vroeger, doordat er minder vaste kaders zijn, meer prikkels en meer keuzemogelijkheden.

Autonomieontwikkeling vraagt ruimte voor regie, ruimte om zelf keuzes te maken, fouten te kunnen maken en hiervan te leren. Echter, soms willen we jongeren beschermen of controleren en dit leidt er toe dat jongeren zich terugtrekken, minder goed bereikbaar zijn voor hulp of in verzet komen. Een goede balans hierin vinden is niet altijd eenvoudig. Wat vraagt dat van ouders, professionals en jongeren zelf?

In een interactieve middag over dit thema laten jongeren aan u zien hoe zij daarover denken en gaan met u de discussie aan.

Kijk hier voor meer informatie

Meld u hier aan

Over de auteur Bekijk alle berichten

ST-RAW

De academische werkplaats in Rotterdam ST-RAW wil jeugdigen en gezinnen meer gebruik laten maken van hun eigen kracht. Het motto: ‘zelfredzaam waar het kan, ondersteunen waar het hoort en doorpakken waar het moet.’