Symposium: uithuisgeplaatste jeugdigen écht een stem geven!

Symposium ‘Behandel me als persoon, niet als dossier’ op 13 december 2019

Werk jij écht in het belang van de kinderen en jongeren? Durf je af te wijken van regels, om zo meer voor elkaar te krijgen voor een jeugdige? Behandel je de jeugdige écht zoals je zelf behandeld wilt worden? Welke regels kunnen worden geschrapt, zodat je de jeugdige écht centraal kan stellen? Hoe kan jij echt dóen wat werkt? Deze vragen staan centraal tijdens het symposium ‘Behandel me als persoon, niet als dossier’ op vrijdag 13 december 2019 van 12.00 tot 15.30 uur in het Erasmus Paviljoen bij de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Dit symposium is bedoeld voor professionals die werken in de jeugdhulp en speciaal onderwijs, beleidsmakers werkzaam bij gemeenten, provincies en in de landelijke politiek, onderzoekers, studenten, jeugdigen, ouders en iedereen die interesse heeft in dit onderwerp.

Tijdens het symposium spreken onder meer jongeren zelf, Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en Tweede Kamerlid Rens Raemakers.

Kijk hier voor meer informatie

Over de auteur Bekijk alle berichten

ST-RAW

De academische werkplaats in Rotterdam ST-RAW wil jeugdigen en gezinnen meer gebruik laten maken van hun eigen kracht. Het motto: ‘zelfredzaam waar het kan, ondersteunen waar het hoort en doorpakken waar het moet.’