Workshop leren van ervaringsverhalen 1

Op donderdag 28 september heeft de eerste workshop casuïstiek van ST-RAW plaatsgevonden. Bij deze workshop worden ervaringsdeskundige jongeren uitgenodigd om hun verhaal te delen. Door workshops rondom deze verhalen te organiseren kan er kennis worden uitgewisseld en de hulp aan kinderen, jongeren en gezinnen worden verbeterd.

Tijdens deze workshop stond het verhaal van Yorrick centraal. Hij is 31 jaar en ervaringsdeskundige sinds 2016. Hij is op dit moment werkzaam bij iHub. Yorrick werd deze workshop bijgestaan door Martine Bink, zij is gedragswetenschapper bij Veilig Thuis Haaglanden. Voorheen werkte zij bij de Hogeschool Rotterdam waar zij veel les heeft gegeven.

Na het verhaal van Yorrick zijn de deelnemers in groepjes uit elkaar gegaan om gezamenlijk verbeterpunten te formuleren. Daarna was er een plenaire terugkoppeling met een reactie van Yorrick. Klik hier om het volledige programma te bekijken.

Deze workshop was de eerste in een serie workshops. We hopen de volgende workshop in december te kunnen plannen. Aan het eind van de serie workshops zullen de verhalen worden gebundeld in een publicatie.

Over de auteur Bekijk alle berichten

Sanne Verhoog